Környékbeli látnivalók

Gyékényesi bányató - Gyékényes

Gyékényes legjelentősebb bányatava a Kotró, ami 2011-ben megkapta az Örökségünk-Somogyország kincse kitüntető címet. A kavicsbányák 1920 óta működnek a településen, a bányatavak vize pedig olyan tiszta, hogy víz alatt 8 métert is ellátni. A kialakított búvárbázisnál és a Kastély fogadónál búvárok is merülhetnek. A tó egy sekély részén egy kis szabadstrandot kialakítottak

Lombkorona tanösvény  és kisvasút - Kaszó

A kaszói Lombkorona Tanösvény 2017 óta várja a látogatókat. A 10 méter magas és 124 méter hosszú tanösvényen sétálva az erdő ölelésében érezhetjük magunkat. Ugyanitt lehet felülni a Kaszói Állami Erdei Vasút kisvísútjára is, amely Belső-Somogy legnagyobb erdejében csodálatos helyeken halad át.

Mura és a Dráva találkozása - Őrtilos

Őrtilos határában a Szentmihályhegynél találkoznak a Mura és a Dráva folyók. Csodálatos látvány tárul elénk, ahogy ez a két hatalmas víztömeg egymásba fonódik. Ezt a vadregényes tályat mindenképpen érdemes megnézni!

Kaszói Vadaspark - Kaszó

A Kaszói Vadaspark mintegy 2,5 hektáron mutatja be a kaszói vadászterületen élő valamennyi nagyvadféleség (gímszarvas, dámvad, őz, vaddisznó) képviselőit természetes környezetben. Információs táblák segítenek eligazodni a különböző vadfajok között, részletesen ismertetve az adott vadról tudni érdemes információkat.

Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő

A fürdőparkban lévő szabadtéri medencék csakúgy, mint a gyógyfürdő egésze, minden évszakban várja látogatóit. A felújított gyógyfürdő családias környezetben, bel- és külföldről is várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeket. A 742 méter mélyről felszökő, 51°C hőmérsékletű nátrium-hidrogénkarbonátos minősített gyógyvize kiválóan alkalmas reumatikus-, mozgásszervi betegségek kezelésér


Városi Termál-és Strandfürdő - Nagyatád

A nagyatádi Városi Termál-és Strandfürdő már 1989 óta várja a fürdőzőket a nyári szezonban. Nagyatád északkeleti részén terül el, amely csupán 1 km-re fekszik az egész évben nyitva tartó gyógyfürdőtől. 

Csónakázótó - Nagykanizsa

A Nagykanizsán található Csónakázótó sok szeretettel várja a horgászni vágyókat, és a természetet kedvelő sporttársakat is egyaránt. A vízterület 44 ha, az átlagos vízmélység pedig 2 m. A vízpart közelében lévő településen éttermek és szállások is megtalálhatóak, így több napos horgász vagy kirándulási elfoglaltság is lehet ezen a gyönyörű helyen.

Nagykanizsai kilátó

A nagykanizsai kilátó a Csónakázó-tó környékének látványossága volt hosszú évtizedekig, népszerű a kanizsaiak és a turisták körében.

Történelmi Park - Csurgó

Ahol összefonódik vallás és történelem..."
Ez a hely, ahol a Történelmi Park felépült, a város legrégebbi emlékeit őrzi. Itt állt a templomosok és johanniták rendháza az 1200-as években, itt volt a vár, ahol a törökök vívtak hol Zrínyi Miklós, hol Török Bálint katonáival, a közelben folyik a Máriás-patak, melynek forrásánál IV. Béla is megpihent, és most is itt áll a szerzetesek temploma, harangja hívogatja a Mária-út mai zarándokait

Készítsd el weboldaladat ingyen!